Skip to content

Kismamák és a vállalkozás

  • írta

Mivel rengeteg kismama ügyfelem és olvasóm van, így mai blogbejegyzésemben ezt a témát járom kicsit körbe.

kismamák és vállalkozás

Lépten-nyomon belefutok abba a kérdésbe, hogy milyen feltételek mellett tud egy kismama vállalkozni. Volt már róla élő videóm is, amit itt tudsz visszanézni.

Viszont az első és legfontosabb, hogy táppénz és szülési szabadság (a baba kb. 5,5 hónapos koráig) ideje alatt hivatalosan munkát nem végezhetünk! A másik rossz hír, hogy sajnos a jelenlegi TB szabályozás kicsit negatívan érinti a kismamákat. Ugyanis hiába van akár passzív 8 órás jogviszonya valakinek, ahonnan fizetés nélküli szabadságra ment, GYES ideje alatt mégis meg kell fizetni a minimális járulékokat a vállalkozásban (ez 2017-ben 100e Ft körüli összeg). GYED és GYET ideje alatt nem, de a GYES-nél ez már képbe kerül.

Mi lehet ilyenkor a megoldás?

Ha a saját nevünk alatt akarjuk futtatni a vállalkozást, akkor vagy megfizetjük a fentebb említett főállásúakra vonatkozó minimális járulékokat (ekkor már kedvezőbb ha katások leszünk, mert akkor havi 50e Ft-tal megússzuk a járulékot), vagy visszamegyünk 8 órában dolgozni, és akkor lehetünk másodállású vállalkozók (amikor nincs havi fixen fizetendő járulék, kivéve ha katások leszünk, akkor ugyanis 25e Ft a fizetendő). Hogy mi az a kata, arról bővebben itt tájékozódhatsz. Tudom, egy kismamánál pont ezt a kettőt nem annyira lehet teljesíteni, főleg, hogyha még csak most indítja a vállalkozását.

Van más lehetőség is?

Bevonhatunk esetleg rokonokat, ismerősöket is a vállalkozás indításába, akiknek van például vagy 8 órás jogviszonyuk, vagy öregségi nyugdíjasok, vagy nappali tagozatos hallgatók. Tehát normál esetben utánuk nem merül fel járulékfizetés, a kismama pedig lehet az ő részmunkaidős alkalmazottja munkaviszonyban vagy megbízási jogviszonyban. Mindkét jogviszonynak van előnye és hátránya is, illetve bizonyos tevékenységekre egyik, másokra pedig másik a megfelelőbb. Ennek megállapítása érdekében célszerű szakemberrel konzultálni. Viszont ha a munkaviszony mellett döntünk, akkor annak a legnagyobb előnye, hogy akár még szocho kedvezményt is igénybe tudunk venni, amiről ebben az élő videóban beszéltem.

Szeretnéd jobban átlátni a lehetőségeidet, megismerni a különböző vállalkozási formák közötti különbségeket, és rájönni, hogy mi is lenne számodra az optimális megoldás? Gyere el a kiscsoportos tréningemre, ahol hozzád hasonló sorsú és érdeklődésű emberekkel fogsz találkozni, és végre választ kaphatsz ezekre a kérdéseidre is. Kattints és jelentkezz itt!

————————————————————————————————————————-

A fenti információ frissítésének időpontja 2017.04.26., ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A bejegyzés 2019.01.19-én frissült.

A blogbejegyzés tartalma semmiképpen sem minősül adótanácsadásnak, az kizárólag segítséget nyújt számodra abban, hogy kiigazodj a felmerülő kérdésekben. Ha a saját vállalkozásodra vonatkozó egyedi kérdésed merülne fel, akkor érdemes eljönnöd hozzám egy konzultációra.