logo_2016

A Számpatikus mentor programja

Mert hiszek abban, hogy kezdő könyvelőként is van esélyed!

Fülöp Olga, a Számpatikus

Friss mérlegképes végzettséggel fogalmad sincs hogyan szerezhetnél gyakorlatot?

Amíg pedig nincs gyakorlatod, esélyed sincs elhelyezkedni egy könyvelő irodában?

Ha te is úgy érzed, hogy a 22-es csapdájába estél, akkor olvass tovább, mert van fény az alagút végén!

A Számpatikus létrehozott egy olyan programot, ahol különböző szintű mentori segítséget biztosít a kezdő könyvelők számára.

Hiába vizsgáztál ötösre számvitelből, ha hiányzik a gyakorlati tudás, és egy munkáltató se hajlandó időt és energiát fektetni a kezdőkbe?

Mit tudsz ilyenkor tenni?

Őrült tempóban pályázol minél több állásra, hátha szerencséd lesz vagy megszán valaki.

Majd beléd hasít a felismerés, hogy újabb pofont kaptál az élettől, mert kezdőként esélyed sincs gyakorlatot szerezni.

Annyi erőlködés után teljesen belefáradsz, benne ragadsz a régi állásodban és már átkozod, hogy valaha is pályát akartál módosítani. Szóval pörögsz tovább a mókuskerékben…

Kis szerencsével esetleg bekerülsz egy könyvelő irodába, ahol semmi idejük veled foglalkozni, tehát mindent magadnak kell kinyomoznod, kitalálnod ötször annyi idő alatt mintha megtanítanának ők maguk. Jobb esetben nem hurrognak le, ha kérdezni mersz.

Vagy vakmerően belevághatsz egy saját vállalkozásba is mindenféle felelősségérzet nélkül „majd lesz valahogy” alapon…

… vagy belevághatsz bármelyikbe egy mentor segítségével! Akár úgy, hogy ezt a munkáltatóddal finanszíroztatod…

Megbízási jogviszony

Mi is ez az újdonság?

Egy olyan formabontó lehetőség kezdő könyvelők számára, ahol mindenki saját maga döntheti el milyen szintű mentorálásra van szüksége. Itt támogatásra lelnek azok is, akik már a szakmában dolgoznak (pl. adatrögzítők könyvelő irodában), de nem biztosítanak nekik kellő szakmai hátteret a fejlődéshez, illetve azok is, akik elkezdtek önálló könyvelőként dolgozni, de még bizonytalanok saját magukban.

Ugye örülnél,

 • ha nem tipikus „könyvelői”, hanem emberi, érthető nyelven kapnál választ a mindennapi gyakorlati kérdéseidre egy tapasztalt, 10 éve könyvelőként dolgozó gyakorlati szakembertől,
 • ha pár napon belül a sablon kommentek helyett, személyre szabott válaszokat kaphatnál,
 • ha egy olyan közösségbe tartozhatnál, ahol nem lehurrognak azért, mert mersz kérdezni,
 • hanem még segítenek is megfejteni az aktuális gondodat,
 • ha olyan támogató közegbe kerülnél, ahol kizárólag hozzád hasonló kezdő könyvelők lennének,
 • ha tévhitek és városi legendák helyett biztosan tudnád, hogy egy megbízható tanácsadótól fogsz választ kapni, aki azt is beismeri, ha valamire nem tudja a választ, de akkor is segít eligazodni, hogyan találhatod meg azt fölösleges körök nélkül,
 • ha nem csak a kérdéseidre kapnál választ, hanem havonta egyszer valami újdonságot is tanulnál a mindennapi gyakorlatból tőle?

Mit is ad neked pontosan ez a program, azaz a klubtagság?

 • hozzáférést egy zárt Facebook csoporthoz, ahol szabadon beszélgethetsz, gyűjthetsz megoldási javaslatokat, kérdezheted a klubtagokat és a Számpatikust mindenféle könyvelést/bérszámfejtést érintő kérdésben;
 • kéthavonta egy offline klub találkozót, ahol könnyed baráti eszmecsere keretében vitatjuk meg a könyvelői szakma nagy kérdéseit (ezekre általában nem szakmai okosságokkal készülünk, hanem olyan témákkal, amik egy könyvelő mindennapjait könnyíti vagy éppen nehezítik meg);
 • havi egy ÉLŐ adást a klubban mindig aktuális szakmai témákkal, tananyaggal megtöltve (lesz kérdezz-felelek formátum, de olyan is, amikor képernyővideón keresztül fogok mutatni valami hasznosat, ami előreviszi a mindennapi munkádat könyvelőként);
 • ezek fennmaradnak a csoportban, tehát folyamatosan elérhetőek a korábbi ÉLŐ adások is.
SZJA bevallás

Mit kaphatsz még ezen felül?

A „Könyvelő Mentor” csomag választása esetén további 3 óra privát konzultációt is szerezhetsz még a meglévő tagságodhoz, amit személyesen, telefonon, Viber-en vagy Skype-on előre egyeztetett időpont(ok)ban fogunk megtartani.

Ha viszont úgy érzed, hogy ez neked még mindig nem elég, hanem olyan megoldásra van égetően szükséged, ami gyökerestül tépi ki a problémát, akkor a „Számpatikus VIP Mentor” csomagot válaszd! Hogy az mennyivel ad többet? A 3 óra privát konzultáción túl még havonta egy munkanapot személyesen ki is megyek hozzád helyszínre (Budapesten vagy Pest megye területén). Ezáltal élőben tudjuk átbeszélni az éppen aktuális kérdéseidet, a saját gépeden oldjuk meg a felmerülő problémákat, könyveljük le a bonyolultabb tételeket, készítjük el együtt a bevallásokat, szóval bármit, ami a könyvelők munkájához szorosan kapcsolódik.

Ki az a Számpatikus, aki megálmodta mindezt?

Fülöp Olga vagyok, az „online bizniszek adózási szakértője”. Egyébként okleveles közgazdász, mérlegképes könyvelő, és ahogy egyik ügyfelem jellemzett, az „anyabarát” könyvelő. Egyik fő küldetésemnek azt tartom, hogy mindenki számára közérthető nyelvre fordítsam le a sokszor oly bonyolultnak tűnő adózási, számviteli szabályokat. Ezért hoztam létre a saját mentor programomat is, mert a hideg kiráz attól a tendenciától, hogy rengeteg kezdő könyvelő a mérlegképes bizonyítvány megszerzése után nem tud hol gyakorlatot szerezni. Ennek hiányában pedig valóban kis eséllyel pályázik bármilyen könyvelőirodai állásra is. Nekik szeretnék segíteni most. Bővebben itt olvashatsz rólam.

Fülöp Olga, a Számpatikus

Kinek nem való?

Nem árulok zsákbamacskát!

Természetesen én se érthetek a szakmánkon belül minden területhez. Ezért ha az alábbi témakörökben keresel segítséget, akkor biztosan nem jó helyen jársz:

 • őstermelők
 • civil szervezetek
 • fuvarozók
 • társasházak
 • szövetkezetek
 • végelszámolással/felszámolással kapcsolatos teendők

 

Mit mondtak, akik már kipróbálták?

Damina Anikó vélemény

Kéri Ildikó: „Köszönöm szépen gyors és fergetegesen jó tanácsodat! Fény vagy nekem a sötétségben. Örülök neki hogy a csoportod tagja lehetek és a küzdéseimet nem nézed le, hanem inkább eszméletlen jó vagy a munkádban. Sokat tanulok tőled.”

Kéri Ildikó
Horváth Lilla véleménye

Szilveszterkor megkérdeztem a program résztvevőit, hogy mi volt 2020-ban a legjobb pillanatuk a Számpatikus Klubban.

Anikó volt 2019. nyarán az induláskor a legelső klubtagom, aki tavaly egy pár hónapra el is hagyott bennünket, de utána gyorsan visszacsatlakozott:
Bodó Anikó vélemény

Dia pedig a legfiatalabb és egyben egyik leglelkesebb klubtagunk:

Horváth Barbara Diána vélemény

Számpatikus Klub

12000 Ft/hó (alanyi mentes)
 • folyamatos kérdezési lehetőség a zárt Facebook csoportban
 • havi egy ÉLŐ adás (kérdezz-felelek, képernyővideós oktatás, stb.)
 • korábbi ÉLŐ adások archívuma

Könyvelő Mentor

70000 Ft/hó (alanyi mentes)
 • folyamatos kérdezési lehetőség a zárt Facebook csoportban
 • havi egy ÉLŐ adás (kérdezz-felelek, képernyővideós oktatás, stb.)
 • korábbi ÉLŐ adások archívuma
 • havi 3 óra személyes/Skype konzultáció, ahol privát kérdéseidet beszéljük át

Számpatikus VIP Mentor

150000 Ft/hó (alanyi mentes)
 • folyamatos kérdezési lehetőség a zárt Facebook csoportban
 • havi egy ÉLŐ adás (kérdezz-felelek, képernyővideós oktatás, stb.)
 • korábbi ÉLŐ adások archívuma
 • havi 3 óra személyes/Skype konzultáció, ahol privát kérdéseidet beszéljük át
 • havi 1 munkanap személyes jelenlét és segítség

FONTOS:

A klubtagság bármeddig hosszabbítható, a tagsági díj időben történő rendezésével.

A Mentor és a VIP csomagban is a helyek száma limitált (max. 5-5 fő), hogy mindenkire jusson idő.

Ebből kifolyólag ezekre a csomagokra új tagok csak a betöltetlen helyekre tudnak csatlakozni, esetleges várólista e miatt kialakulhat, amiről itt fogok tájékoztatást adni.

Most talán még nem hiszel nekem – esetleg valami rejtett trükktől tartasz? De nem kell aggódnod, a klubtagság természetesen bármikor lemondható, a tagság 30 nappal az utolsó havi tagsági befizetése után jár le.

Bármelyik havi előfizetést is választod, az céges költségként elszámolható, hiszen szakmai tudásod fejlesztését szolgálja. Ezért ha könyvelő irodában dolgozol, akkor akár munkáltatódat is megkérheted, hogy támogassa anyagilag szakmai fejlődésedet. És még örülni is fog, hogy időt spórolsz neki, hisz nem nekik kell minden apróságot elmagyarázni és megtanítani.

Kattints és rendeld meg most!

Ha nem érkezne meg a visszaigazoló e-mail előbb ellenőrizd kérlek a Spam és Promóciók mappádat (különösen ha Gmail-es címed van). Ha ott találod a levelemet, ne feledd átrakni az "Elsődleges" fülre! Ha még ezek után se találod, akkor nyugodtan vedd fel velem a kapcsolatot a weboldalamon található elérhetőségek valamelyikén.

A szerződést a megrendelő űrlap kitöltésével és a Jelentkezem gombra való kattintással Fülöp Olga E.V.-vel kötöd (1211 Budapest, Kossuth Lajos utca 66., adószám: 67411854-1-43). Tájékoztatlak, hogy Fülöp Olga E.V. az ügyfelei részére a Billingo oldalán állítja ki számláit. A 2007. évi CXXVII törvény 175. § (2) bekezdés b) pontjában foglaltak figyelembevételével tudomásul veszed, hogy Fülöp Olga E.V. által kibocsájtott e-számlákat .pdf formátumban email útján kapod meg. A jelentkezéssel egyidejűleg elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket.

Fizetési feltételek: Megrendelésed után azonnal visszajelzést küldünk a megrendelés adatairól, valamint elküldjük a fizetési információkat. A fizetési határidő 8 nap, ezt követően ha nem történik meg a fizetés, rendelésed törlése kerül, és a helyedet másnak adjuk át.