Skip to content

Minden, amit az ingatlan bérbeadásról tudni akartál

  • írta

Te tudod, hogy ha vállalkozásod is van, akkor hogyan tudsz szabályosan bérbe adni? És azt, hogy mire kell figyelned ha magánszemélyként bérelsz és mire ha vállalkozóként?

Most egy kicsit az ingatlan bérbeadás témáját jártam körbe a Titkos éjjeli tippek rovatomban. Kattints, ha érdekel!

UPDATE: 2019-ig ha a közműveket nem íratták át a bérlő nevére, hanem a bérbeadó nevén maradtak, de a bérlő ezt is megtérítette számára, akkor bizony a rezsi összege is bevétel volt a bérbeadónál! Tehát nem volt mindegy, hogy melyik fentebb említett elszámolási módot választotta! 2019. január 1-jétől viszont a rezsi nem minősül se bevételnek, se költségnek ilyen esetben. Egyetlen eset maradt, amikor elszámolható költségként, ha a bérleti díj eleve tartalmazza a rezsi összegét is, és azt nem külön elszámolás alapján téríti meg a bérlő.

A videóban említett időszakos elszámolású ügyletekről konkrét példákkal szemléltetve ebben a blogbejegyzésemben olvashatsz bővebben.

————————————————————————————————————————-

A fenti információ megjelenésének időpontja 2018.10.22., ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A bejegyzés 2019.04.01-jén frissült.

A videó tartalma semmiképpen sem minősül adótanácsadásnak, az kizárólag segítséget nyújt számodra abban, hogy kiigazodj a felmerülő kérdésekben. Ha a saját vállalkozásodra vonatkozó egyedi kérdésed merülne fel, akkor érdemes eljönnöd hozzám egy konzultációra.