Skip to content

Sávos iparűzési adó

Az új egyszerűsített (sávos) iparűzési adót választottad, de arról még nem hallottál mely esetekben fordulhat elő, hogy ilyenkor is iparűzési adóbevallást kell beadnod?

 Fogalmad sincs, hogy melyek ezek az esetek?

Ha jól jönne egy segítő kéz, aki útbaigazít ezek kapcsán,
akkor hagy segítsünk Neked!

Szilágyi Anitával (Vállalkozás Okosan) készítettünk egy ingyenes infografikát arról, hogy melyek azok az esetek, amikor egy sávos IPA-t választónak is kell beküldenie iparűzési adóbevallást. Ez az iránytű Neked szól, ha:

  • egyéni vállalkozó vagy és nincs könyvelőd, akitől kérdezhetnél,
  • cégként szeretnéd ezt a módszert választani, de előbb felkészülnél arra, hogy mire számíthatsz,
  • könyvelő vagy, de már hatalmas káosz van a fejedben IPA fronton. 😉
sávos iparűzési adó

Sajnos sokszor halljuk vállalkozóktól azt, hogy: „Ó, bárcsak ezt hamarabb tudtam volna!”. A nagyobb botlásokat megelőzendő készítettük el számodra ezt a hasznos infografikát, amiből látni fogod, hogy ‘HIPAK bevallást milyen esetben kell vagy nem kell küldenie egy sávos iparűzési adót választó vállalkozónak.

Ha szeretnéd letölteni a 2023-as és 2024-es évekre vonatkozó grafikákat, akkor kérlek itt add meg az adataidat, és már küldjük is mindkettőt!
Ha az eDM-hez is hozzájárulsz, akkor vállalkozás és adózás témakörben további hasznos infókat is fogok neked küldeni a hétfői Számpatikus hírlevélben, amiről természetesen bármikor egy kattintással le tudsz iratkozni.