Skip to content

Adófolyószámla lekérdezése

  • írta

Ismét készítettem egy hasznos videót, mégpedig arról, hogy hogyan tudjuk lekérdezni az Ügyfélkapun adófolyószámlánkat.

Ez nem csak vállalkozóként hasznos, ha nem akarod hetente zaklatni a könyvelődet, hogy ugyan küldje már át neked az aktuális tartozások vagy többletek listáját, hanem akár magánszemélyként is látod hogy állsz (pl. SZJA, gépjármű vagyonszerzési illeték stb. tekintetében). Egyébként mindenki a saját ügyfélkapuján a magánszemélyes dolgait látja, a cégét pedig akkor ha felveszi azt is a neve alá. Az egyéni vállalkozóknál a vállalkozás elindulásával egy időben automatikusan az is felkerül a nevünk alá, de ugye ott tulajdonképpen a NAV is teljesen egyben kezeli a magánszemély és a vállalkozás folyószámláját.

A videóból kimaradt, de azért itt felhívom a figyelmedet rá, hogy ha még soha nem használtad ezt az eBEV portált, akkor első alkalommal kérni fogja a belépéshez az adóazonosító jeledet (ami 8-assal kezdődik és 10 karakterből áll), szóval azt érdemes előkészíteni!

Ha hasznosnak tartottad, ne tartsd meg magadnak, hanem bátran oszd meg ismerőseiddel is ezt az infót!

————————————————————————————————————————-

A fenti információ megjelenésének időpontja 2014.10.12., ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A bejegyzés azóta nem frissült.

A videó tartalma semmiképpen sem minősül adótanácsadásnak, az kizárólag segítséget nyújt számodra abban, hogy kiigazodj a felmerülő kérdésekben. Ha a saját vállalkozásodra vonatkozó egyedi kérdésed merülne fel, akkor érdemes eljönnöd hozzám egy konzultációra.