18 ápr

Webshoposok és a környezetvédelmi termékdíj

Tudod, hogy ha vállalkozóként külföldről (akár EU-ból, akár harmadik országból) hozol be bármit, annak a csomagolóanyaga miatt be kell jelentkezned környezetvédelmi termékdíj alá, és bizony negyedévente környezetvédelmi termékdíj bevallást is kell készítened?

Sajnos sokan nem is hallottak még erről a dologról, pedig a webshoposoknak erre külön figyelemmel kellene lenniük! Ezért foglalkoztam ezzel a témával ebben az élő adásban:

————————————————————————————————————————-

A fenti információ megjelenésének időpontja 2018.04.04., ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A bejegyzés azóta nem frissült.

31 Már

5 tévhit, amibe egy kezdő vállalkozó belebukhat

Kezdő vállalkozó vagy, és nem akarod elhibázni már az elején? Tanulnál mások hibáiból, és szeretnéd profin csinálni ezt a vállalkozós dolgot?

Akkor kattints, és hallgasd meg melyik az az 5 tévhit, amibe egy induló vállalkozó belebukhat, vagyis hogy szerintem mi hátráltatja leginkább az indulásukat. Több mint 4 éve dolgozom kezdő vállalkozókkal, és ezekkel a tévhitekkel folyamatosan találkozom a közös munka során.

————————————————————————————————————————-

A fenti információ megjelenésének időpontja 2018.03.19., ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A bejegyzés azóta nem frissült.

25 Már

Online cuccokra külföldi áfa?

Ez a 3 éves szabály még mindig sokak számára ismeretlen téma, ezért tartottam erről is egy élő adást Facebook oldalamon.

Mi az az elektronikus termék/szolgáltatás?
Csak az e-book, videók, online tanfolyam vagy akár egy Skype konzultáció is?
Milyen esetben milyen áfával kell számlázni?
Mi a fene az a MOSS rendszer?

Erről a témáról szól ez a blogbejegyzésem is: https://szampatikus.hu/uj-eu-s-afa-torveny/

A videómat pedig itt tudod megnézni:

Ha pedig inkább olvasni szeretsz, és jegyzetelnél, akkor itt vannak hozzá a diák is:

————————————————————————————————————————-

A fenti információ megjelenésének időpontja 2018.03.05., ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A bejegyzés azóta nem frissült.

04 Már

Kezdő vállalkozók adózási kérdései 2018

2018. január 4-én Vida Áginál jártam egy interjú erejéig, ahol számos adózási kérdést körbejártunk.

kezdő vállalkozók adózási kérdései

Milyen adózási formát válasszunk?
Kinek jó a KATA adózás?
Mikor mennyi járulékot kell fizetni?
Mit kell tudni a GYED-GYES-GYET melletti vállalkozás adózásáról?

És még sok más hasznos infót megtudhatsz. Főleg akkor hasznos, ha most indítasz vállalkozást, és szeretnél tisztában lenni az alapokkal. De már régóta vállalkozók számára se árt végignézni.

A videóban említett tréningről bővebben pedig itt tájékozódhatsz: http://szampatikus.hu/go/alapozo-trening/

————————————————————————————————————————-

A fenti videó megjelenésének időpontja 2018.01.04., ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A bejegyzés azóta nem frissült.

25 feb

Minden, amit a szünetelésről tudnod kell!

Így február 26-hoz közeledve, ami az egyéni vállalkozók legfontosabb határideje az évben, legutóbbi “Titkos éjjeli tippek” című élő Facebook adásomban kicsit górcső alá vettem a szünetelést. Hiszen ez csak az egyéni vállalkozók privilégiuma jelenleg, és rengeteg tévhit kering e körül is.

Ha téged is érdekel, hogy hogyan szünetelj okosan, akkor nézd végig ezt a videót, és mindent megtudsz, amire kíváncsi voltál!

Ha pedig katás vagy, és tudni szeretnéd, hogy milyen adminisztrációs teendőid is vannak szünetelés alkalmával, akkor erre az online tanfolyamra van szükséged.

————————————————————————————————————————-

A fenti információ megjelenésének időpontja 2018.02.19., ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A bejegyzés azóta nem frissült.

11 feb

Miért ideges a könyvelőd minden 20. előtt?

Biztosan te is észrevetted már, hogy a könyvelők minden hónap 20. előtt kissé idegesebbek a szokásosnál.

Ezért ebben a “Titkos éjjeli tippek” élő adásomban ennek miértjével foglalkoztam. A videóban praktikus tippeket és használati utasítást is adok a könyvelődhöz, hogy flottabbul menjen a kommunikációtok.

————————————————————————————————————————-

A fenti információ megjelenésének időpontja 2018.02.05., ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A bejegyzés azóta nem frissült.

26 jan

Számlázó programokkal kapcsolatos tudnivalók

Az utóbbi időben sokan kérdeztetek a számlázásról, számlázó programokról. Főleg a július 1-jei NAV-os bekötés kapcsán lett ez most érdekes és sürgős mindenki számára.

Ebben a “Titkos éjjeli tippek” másorban most az ezzel kapcsolatos tévhiteket és félelmeket tettem tisztába:

————————————————————————————————————————-

A fenti információ megjelenésének időpontja 2018.01.22., ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A bejegyzés azóta nem frissült.

13 jan

Ház körüli munkák legálisan?

Hogyan foglalkoztathatunk legálisan egy babysittert, takarítót vagy épp egy kertészt? Vagy a másik oldalon állsz, és ilyen jellegű munkát végzel, akkor biztosan sokszor felmerült már, hogy hogyan is kellene ebből teljesen szabályosan adózni?

Ez a Facebook élő adásom erről szólt. Viszont van a témában egy régebbi blogbejegyzésem is: http://szampatikus.hu/haztartasi-alkalmazottak-adozasa/

————————————————————————————————————————-

A fenti információ megjelenésének időpontja 2018.01.08., ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A bejegyzés azóta nem frissült.

31 dec

Pénzbeli ellátások

Bizony a két ünnep között sem maradt el a  “Titkos éjjeli tippek” rovatom a Facebook-on.

Ebben az adásban pl. az alábbi kérdéseket is megválaszoltam:

  • Mik azok a pénzbeli ellátások?
  • Hogyan igényelhetünk táppénzt, CSED-et vagy GYED-et?
  • Mikor nem kell megfizetni ilyen esetekben a katásoknak a katát?

Ha pedig magadnak intéznéd ezeknek az ellátásoknak az igénylését, akkor ez a villámtanfolyam neked szól: go.szampatikus.hu/hogyan-igenyelj-tappenzt-gyedet

————————————————————————————————————————-

A fenti információ megjelenésének időpontja 2017.12.27., ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A bejegyzés azóta nem frissült.

23 dec

20 hiba, amit elkövettek már ügyfeleim valaha

Kíváncsi vagy, hogy melyek azok a hibák, amit a legtöbb mikro- és kisvállalkozó elkövet? Ugye te nem szeretnél beleesni ezekbe?

Akkor gyere, és nézd végig azt a 20 legtipikusabb ilyen hibát, amivel hétfő esti “Titkos éjjeli tippek” élő adásomban foglalkoztam:

Ha pedig inkább olvasni szeretsz, és jegyzetelnél, akkor itt vannak hozzá a diák is:

————————————————————————————————————————-

A fenti információ megjelenésének időpontja 2017.12.11., ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A bejegyzés azóta nem frissült.

A továbbra is használja az oldalt, akkor elfogadja a sütik használatát. További információk

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az "Elfogadás" gombra kattintva beleegyezik ebbe.

Bezárás