Skip to content

Hogyan lehet letölteni az Etsy számlákat?

  • írta

Egyik ügyfelemnek fogalma se volt, hol lehet letölteni az Etsy felületéről a számlákat. Hát kinyomoztam, és ezt a tudást most veled is megosztom!

Nem nagy ördöngősség, de ha esetleg te is hasonló problémába ütköztél, akkor kövesd alábbi útmutatómat!

Ha belépsz a fiókodba, akkor az alábbi kép fogad. Keresd a jobb felső sarokban a „Shop Manager” menüpontot!

Etsy Shop Manage

Majd a bal oldali menüoszlopban kattints a „Finances” felirat melletti kis nyílra, majd a három lehetőség közül az elsőre „Your bill”! Itt jegyezném meg, hogy ha a VAT ID-ra kattintasz, ott tudod beállítani a közösségi adószámodat, és akkor ugye fordított áfával jön majd a számla, amit itthon kell rendezned áfa bevallásodban. Erről bővebben olvashatsz ebben a blogbejegyzésemben.

Etsy Finances

Ekkor egy ilyen számlatörténet fogad, ahol kiválaszthatod, hogy melyik hónap számláját szeretnéd megnézni:

Etsy havi számlák

Itt én a májusra kattintottam, és ez a kép jelent meg, majd pedig a „Download your VAT statement” kis kattintható linkre lépve letöltötte az adott hónap számláját:

Etsy számla letöltés

Ami érdekesség, hogy ezúttal egy ilyen számla fogadott, ami magánszemélyre lett kiállítva és nem vállalkozásra, és ilyenkor természetesen a 27% áfa is fel van számítva:

Etsy számla

Ha szeretnél többet tudni úgy a befogadható számlákról mint arról, hogy hogyan kell helyesen kiállítanod magyar kisvállalkozóként a saját számláidat, akkor ez a tanfolyam pont Neked szól!

————————————————————————————————————————-

A fenti információ megjelenésének időpontja 2017.07.26., ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A bejegyzés azóta nem frissült.

A blogbejegyzés tartalma semmiképpen sem minősül adótanácsadásnak, az kizárólag segítséget nyújt számodra abban, hogy kiigazodj a felmerülő kérdésekben. Ha a saját vállalkozásodra vonatkozó egyedi kérdésed merülne fel, akkor érdemes eljönnöd hozzám egy konzultációra.