Hogyan kezdj el vállalkozni, ha a sütés a hobbid?
Még február végén készítette velem ezt az interjút Touron Georgina, a Macaron Akadémia tulajdonosa.
Hogy milyen kérdésekre kapsz választ, ha végighallgatod ezt a beszélgetést?
- Mi kell mindenképpen ahhoz, hogy nyissunk egy cukrászdát/torta műhelyt/pékséget?
- Mik az első lépések, milyen “papírok” kellenek?
- Otthon hogyan lehet hivatalosan sütni eladásra? Lehet-e egyáltalán?
- Milyen formában érdemes vállalkozást indítani, és milyen adózási módot válasszunk?
- Van-e olyan pályázat vagy támogatás, ami országosan elérhető, és induló vállalkozóknak szól?
- A fázis melyik szakaszában érdemes (vagy már kötelező) a könyvelőt megkeresni, megbízni? Miben tud egyáltalán egy könyvelő segíteni az előzőek közül?
————————————————————————————————————————
A fenti videó megjelenésének időpontja 2020.07.16., ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A bejegyzés azóta nem frissült.
A hanganyag tartalma semmiképpen sem minősül adótanácsadásnak, az kizárólag segítséget nyújt számodra abban, hogy kiigazodj a felmerülő kérdésekben. Ha a saját vállalkozásodra vonatkozó egyedi kérdésed merülne fel, akkor érdemes eljönnöd hozzám egy konzultációra.