19 Júl

Könyvelés és adózás cukrászoknak, tortásoknak, kellékeseknek

Hogyan kezdj el vállalkozni, ha a sütés a hobbid?

Még február végén készítette velem ezt az interjút Touron Georgina, a Macaron Akadémia tulajdonosa.

Hogy milyen kérdésekre kapsz választ, ha végighallgatod ezt a beszélgetést?

  • Mi kell mindenképpen ahhoz, hogy nyissunk egy cukrászdát/torta műhelyt/pékséget?
  • Mik az első lépések, milyen “papírok” kellenek?
  • Otthon hogyan lehet hivatalosan sütni eladásra? Lehet-e egyáltalán?
  • Milyen formában érdemes vállalkozást indítani, és milyen adózási módot válasszunk?
  • Van-e olyan pályázat vagy támogatás, ami országosan elérhető, és induló vállalkozóknak szól?
  • A fázis melyik szakaszában érdemes (vagy már kötelező) a könyvelőt megkeresni, megbízni? Miben tud egyáltalán egy könyvelő segíteni az előzőek közül?

————————————————————————————————————————-

A fenti videó megjelenésének időpontja 2020.07.16., ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A bejegyzés azóta nem frissült.