Skip to content

Reklámadó újratöltve

  • írta

Egyre aktuálisabb téma a reklámköltségek elszámolásának lehetősége, hiszen év vége van, és mint tudjuk a jelenleg hatályos reklámadó törvény módosította a társasági adó törvényt, ami alapján a cégeknél 2014. augusztusa óta adóalapot kell emelni azoknak a számláknak az összegével, amelyekhez nincs nyilatkozatunk (egyéni vállalkozóknál nem, mert az SZJA törvényt nem módosították e miatt). Erről ebben a szeptemberi cikkemben olvashattál bővebben, ahol a reklámadóval kapcsolatos tévhiteket tisztáztam.

reklámadó

Elvileg 2015. január 1-jétől jön egy kis fellélegzés reklámadó kapcsán, de csak ami ezt a költség elszámolhatóságot illeti. Ugyanis úgy változik a társasági adó törvény, hogy csak akkor kell ezekkel a költségekkel adóalapot emelni, ha éves szinten összegük eléri a 30 millió forintot, nincs nyilatkozat hozzájuk, nem is tudjuk igazolni, hogy kértük azt és a reklámadó alanya (vagyis aki kibocsájtotta nekünk a számlát) nem szerepel a NAV nyilvántartásában.

Persze erről a nyilvántartásról még semmi hír (ahogy azt már megszokhattuk…), egyelőre a NAV oldalán se lehet megtalálni a NYILATKOZAT nevű nyomtatványt. Pedig elvileg ez fog szolgálni a közzétevők (vagyis nagy többségében a reklámadó alanyai) részére, hogy bejelentkezzenek az adatbázisba, és akkor nem kell egyesével kiállítgatni minden partnerük felé a nyilatkozatokat.

Tarts velem, töltsd le bármelyik infografikám vagy tanulmányom, és iratkozz fel a Számpatikus hírlevélre, így biztosan nem fogsz lemaradni a fejleményekről! 😉

————————————————————————————————————————-

A fenti információ megjelenésének időpontja 2014.12.28., ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A bejegyzés azóta nem frissült

A blogbejegyzés tartalma semmiképpen sem minősül adótanácsadásnak, az kizárólag segítséget nyújt számodra abban, hogy kiigazodj a felmerülő kérdésekben. Ha a saját vállalkozásodra vonatkozó egyedi kérdésed merülne fel, akkor érdemes eljönnöd hozzám egy konzultációra..