Skip to content

Ügyvezető típusok

  • írta

ügyvezető típusok

1. Pontletojom a világot: „Én vagyok a vállalkozó, én tudok a legjobban mindent, ne
próbáld meg megmagyarázni az ellenkezőjét, mert úgyse sikerül! Nem akarok, és nem is fogok adót fizetni, még akkor se ha 10 milliós nyereségem van egy üzleten. Könyvelő se kell nekem, teljesen felesleges pénzkidobás.”

2. Semmisemérdekel: „Nem akarok tudni semmiről se. Oldja meg helyettem valaki az adminisztratív dolgokat, döntsön helyettem a könyvelőm, és csak akkor szóljon ha nagy gáz van. Hogy nincs közzétéve a mérlegem, és ez miatt 1 milliós bírságot kaptam? Hát nekem azt mondták minden rendben van…”

3. Folyton kesergő: „Jajj, de rossz nekem! Az éves árbevételem „csak” 300 millió… Soha sincs pénzem, az állam elviszi az összeset… Napi 20 órát dolgozom, hogy eltartsam az alkalmazottaimat és a családjukat. Változtatni kellene valamin? Felesleges! Minek is vállalkozom egyáltalán? ”

4. Túlbuzgó: „Mindent tudni akarok most és azonnal! Ma hallottam a hírekben, hogy van ez az új adó… Á, nem baj hogy még csak tervezet, ez nekem tökéletes lesz!”

5. Precíz: „Nálam teljesen más számok jöttek ki, az áfa sokkal kevesebb… Ja, hogy ezt a számlát elfelejtettem továbbítani neked?”

6. Utólagkérdező: „Vettem tegnap a cégbe egy autót, ugye most már gyűjthetem a benzinszámlákat? Milyen cégautó adó??? És miért nem tudok én erről?”

7. Halogató: „Hogy járulékokat kellett volna fizetni egy hete? Mi az, hogy holnap 20. van, és még nincs kész az áfám? Ja, hogy még a számlák itt vannak az autóban valahol…”

————————————————————————————————————————-

A fenti információ megjelenésének időpontja 2014.09.04., ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A bejegyzés azóta nem frissült.

A blogbejegyzés tartalma semmiképpen sem minősül adótanácsadásnak, az kizárólag segítséget nyújt számodra abban, hogy kiigazodj a felmerülő kérdésekben. Ha a saját vállalkozásodra vonatkozó egyedi kérdésed merülne fel, akkor érdemes eljönnöd hozzám egy konzultációra.